05 veebruar 2014

Nööbikeed

Kui nägin Anu Pingi vahvaid nööbikeesid, tuli kohe tahtmine endale ka midagi teha. Õpetus oli ka seal kenasti juures. Muidugi voolas hulk vett merre, enne kui mina oma nööpideni jõudsin.

Kõigepealt tegin punastest nööpidest kee. Kuna nööpe oli parasjagu palju, tuli kee kaherealine. Kogupikkus 120 cm. Vahele lükkisin mustad ja punased helmed.


Roosamad nööbid sortisin punaste hulgast välja, otsisin sobivaid pruunikamaid juurde ja neist sai veel üks kee, mida algul polnud plaaniski. Väga ilus sai jälle - vanaroosa. Vahel klaaspärlid. Pikkus 127 cm.


Ja kolmandaks sobitusid kokku pruunid ja pärlmutriläikelised nööbid. Neist sai üherealine kee, pronksivärvi sisuga läbipaistvad helmed vahel. Pikkus 67 cm.


Neljas jäi tegemata. See, mida ma tegelikult mõtlesin teha!  Ühesugustest nööpidest ja puupärlid vahel. Ei leidnud kodunt sobivaid vahepärle. Eks siis kunagi järgmine kord.

01 veebruar 2014

Uus algus

Mõtlesin, et toon tasapisi kõik oma blogid ühte keskkonda. Wordpressi ma ei armasta. Niisiis jään truuks Bloggerile. Minu vanemaid töid näeb Isetegija blogis ja esialgu jääb see käiku paralleelselt uue blogiga. Elame-näeme, mis tulevik toob!