29 november 2015

Kell

Reedel käisin esimest korda elus paberpunutise õpitoas, õpetajaks Mari Jundas. Õpetajal olid ajalehetorud juba ette valmistatud ja värvitud. Meil jäi üle valida vaid endale meelepärane kella sihverplaat, sinna juurde sobivas toonis torud ja töö võiski alata. Väike kartus oli, et kuidas ja kas ma hakkama saan, aga see kadus sekunditega. Mari on lihtsalt nii hea õpetaja, et kõik said hakkama ja kellad muudkui valmisid.

Esitlen enda oma. Natuke lopergune mõne koha pealt, aga järgmine tuleb kindlasti parem (või siis läheb aia taha). Neid lopergusi ja lömmis kohti õnneks väga piltidelt näha ei ole. Punutise võiks veel lakkida ka, aga eks ma vaatan, millal selle ette võtan.

Kella sihverplaat on 20 cm ja kell koos punutud servaga 29 cm.




15 november 2015

ESSS2 & Soktoober 2015

November on juba poole peal, aga mul veel soktoobrisokid ette näitamata. See on "tänu" meie pimedale, sombusele ja udusele sügisilmale. Pildistamiseks jäävad ainult nädalavahetused ja siis kindlasti sätib sadama või on lihtsalt terve päev pime.

Sokid said alguse ESSS (Eriti Salajased SokiSääred) koostegemise projektist Isetegija foorumis, kus igale osalejale saadetakse sokisäärte muster ja ülejäänud soki kujundad ise. Needsamad sokid mahtusid ka iga-aastasesse Soktoobri projekti.

Sokid on kootud 8/2 lõngast 1,5 varrastega. Silmused lõin vardale haapsalu salli loomisvõttega, sest selline serv venib hästi. Alustasin väikse lainelise servaga. Silmi oli varrastel kokku 96 ehk siis kudusin 6 mustrikorda. Peale sääremustrit kahandasin paaril real ja järele jäi 80 silma. Ülejäänud sokk on traditsiooniline.

Juba pruunides toonides kolletunud sügises leidsin ikka rohelust ema aias: