28 september 2008

Linik ja vahtraroosid

Õnnestus mul augustibeež linik ikka õigeks ajaks valmis saada! Kui algus venis, siis viimase poole linikust tegin pea ühe õhtuga (ja ööga) valmis. Pidin ruttu tegema, enne kui lõng otsa saab! :) Heledat beeži heegelniiti kulus täpselt 2 kera, pruuni 1 peaaegu. Mul oli kunagi ammu nõuka-ajal ostetud heegelniidid, igat värvi 2, mõnda 3 kera. Liniku viimasele motiivile tuli umbes 3 cm mustri jagu niiti puudu, aga kuna esimesest kerast oli järele jäänud ca 20 cm, siis sõlmisin selle sinna lõppu ja saingi ülima täpsusega liniku valmis! No mis seal salata, viimased motiivid heegeldasin veidi tugevamini ka, aga õnneks pole seda üldse aru saada! Muster on pärit saksakeelsest ajakirjast Häkel-Deckchen 4/2008.

Täna kahe vihmasaju vahepeal linna poolt tulles korjasin ilusaid vahtralehti ja katsetasin ka vahtraroosid ära. Esimesed said nigelad, aga lõpuks hakkas juba minema.

Nüüd siis pildid:




Heegelniidid sellised kaunikesed, mõlemast karbist vasakpoolsed läksid käiku.

25 september 2008

Nõelapadjad

Otsisin üles oma kunagise (ise õmmeldud) lemmikkleidi ja otsustasin, et sellele tuleb uus elu anda. Alustuseks siis pisidetailid nõelapatjadel. Projekti tarvis surfasin mitu õhtut internetis ja otsisin nõelapatjade ideid. Tegin alustuseks ühe hästi lihtsa ja maailmas ühe populaarseima. Õpetus on ka olemas, kui keegi peaks vajama. Ja teiseks parandasin ära oma igivana karbiga nõelapadja, millel kunagi oli peal olnud poroloon, nüüd aga pikki aastaid kasutuna kapinurgas vedelenud. Mu nõelad olid siiani penoplasti tüki sisse torgatud!

Piltide taustaks ongi mustikamustriga oranž kleit. Ühevärviline on mingi fliisi meenutav kangas



13 september 2008

Kindakirjas lammas



Algas kõik sellest, et tahtsin endale kududa kirikindaid. Proovisin üht mustrit, teist, kolmandat... Nädal sai mööda ja mul polnud ikka miskit. Lõpuks sain aru, et kirikinnaste jaoks on mul oluliselt peenemat ja hoopis teist värvi lõnga tarvis ja rohkem aega!  Siis tuli meelde kunagi kusagil nähtud eesti kindakirjas käpiknukud. Asusin otsinguile. Leidsin! Estonian Hand Puppet Sheep - õpetus avaldatud ajakirjas Spin-Off Summer 2006. Muidugi mul polnud seda ajakirja. Sukeldusin Flickrisse ja leidsin palju pilte. Muuseas ka Muhvi ja Ampsaku lambad! Tänud siinkohal Muhvile, kes mulle mõned head näpunäited jagas, kuigi ka tema oli piltide järgi kudunud. Minagi sain hakkama! Kui kaht kinnast ei jõua, tee üks! Pealegi saavad selgeks ka kõik olulised sokikudumise võtted! Täna läksime lambaga metsa jalutama ja tegime palju pilte. Meil oli päris lõbus!









Kohtasime oravat tammetõruga...


...ja meile meeldis puid vaadata:


Lõpuks olime päris väsinud:


Natuke tehnilist infot ka. Lõngad olid kodus olevad jäägid Novita Florica ja Steinbach Wolle Sockenwolle. Vardad nr 2,5 ja kindakiri on raamatust Eesti kindakirjad. Pea kudumisega tekkis kõige rohkem raskusi. Kuigi töö sai tähtajaks kenasti valmis, polnud ma sellega ikka päris rahul ja eile õhtul otsisin välja pildi vanaema lammastest ja tegin oma lambukesele uue näo! Nüüd on täitsa lamba nägu, enne oli rohkem roti moodi! :) Ja need vanaema lambad andsid mu tööle minuarust selle miski, mis oligi veel puudu.