27 veebruar 2009

Ämblikmehe müts

Palju õnne sünnipäevaks, Marko! Sa vaata, see müts on ikka natuke ämblikmehele sarnane küll! :)


Ma nägin päris rasket vaeva selle mütsiga... Kuna lõng oli suhteliselt jäme, tuli pilt päris suur. Suurem kui ma oleks tahtnud. Ja kasutades ristpiste mustrit tuleks edaspidi meelde jätta, et kudumi peal kipub see laiusesse venima!!! Nii et siis natuke ümarama näoga ämblikmees kukkus välja! Ma vahepeal tahtsin töö käest visata ja lubasin mehele kõva häälega, et jätan käsitöö tegemise üldse maha, et midagi ei tule välja nii nagu vaja ja...
Kui ma valmis mütsi endale pähe venitasin, siis mõtlesin, et kui ma poiss oleksin, siis kannaksin seda küll!


Lõng on Novita Anni (40% villa, 35% akrüüli ja 25% polüamiidi). Lõngavööl on märge: masinpesukindel. Hästi mõnus ja pehme lõng, vähemalt kududes. Kandmiskogemust pole. Vardad nr 3 soovitusliku 4 asemel. 55 cm peaümbermõõdu jaoks lõin vardale 102 silma. Kudusin soonikut 2:1, mis pildilt eriti välja ei paista. Lõpetuse tegin p6rgukiz´i pibo õpetuse järgi. Väga lihtne ja ilus lõpetusviis. Muster on peale silmatud. Kui veel kunagi midagi sellist teen, siis prooviks mustri sisse kududa.


Õde lubas ämblikmehefännist pilti ka teha, eks siis lisan hiljem siia!

Lisatud 4.märtsil 2009: 

01 veebruar 2009

Hiired

Suuremate tööde vahepeal sai valmis üks väike hiirepere! Idee leitud ajakirja Käsitöö (Talv 2007) tagakaane sisekülje reklaampildilt. Hiired on umbes 9 cm pikkused.




Täienduseks 10.veebruaril 2009:
Leidsin sessu blogist ka hiirte heegeldamise õpetuse. Natuke erinev minu tehtust, aga proovin ise ka kunagi veel selle õpetuse järgi teha!