25 juuli 2009

Sinise liblika lummuses



Teiste tehtut vaadates tulevad ikka endal ka head ideed pähe! Tikkimispisik on mind täielikult ja lootusetult nakatanud!  Netist mustreid otsides jõudsin sujuvalt biscornudeni ehk maakeeli öelduna - nukipatjadeni. Sinised liblikad tulid mu ellu paar nädalat tagasi ühel laupäeval, kui teles näidati tõsielul põhinevat filmi Sinine liblikas 10-astasest vähihaigest poisist. Olen ikka veel sinise liblika lummuses.

Minu nukinõelapadi sai ca 11,5 cm läbimõõduga. Nii mõnus oli seda teha!


Filmis nähtud sinise liblika Morpho tegin ka endale. Prossiks. Tegelikkuses on Morpho tiibade siruulatus 15-18 cm. Minu koopia sai veidi väiksem - 6 cm.


18 juuli 2009

Isetegija nimesilt



Lõpuks sai valmis ka mu nimesilt. Oli tegelikult üks teine idee ja natuke alustatudki, aga ei tulnud tollest midagi välja... Nüüd ükspäev otsisin sobivat niiti ja leidsin kapist kellegi kingitud niidi-nõela-kääride minikomplekti. Pakendis ja puha! Nii kui ma neile kääridele otsa vaatasin, oli idee olemas! Kääritasku! 2 in1!  Et lähed kuhugi kokkutulekule, paned nime rinda ja käärid on ka alati kaasas. Isegi lõikavad. Sildikese mõõdud on 6,4 x 7,3 cm. Õmblejale päris sobilik sildike või noh, päris pross ju! :)


11 juuli 2009

Päikesepaiste linik



Minu selle suve projekt: lõpetada poolikuid ja teha ammu plaanis olnud asju. Esimesena võtsin ette kootud liniku. Muster on pärit ühest vanast (1995) poola ajakirjast ''Robótki Reczne". Päris tegu oli poolakeelsete tingmärkidega, aga sain hakkama! Heegelniit on pärit nõuka ajast. Vardad olid vist 2,5. Viie vardaga kudusin, mitte ringvarrastega! Algus oli selline:


Selline päikeseline ta sai, suur päevalill või päike! Läbimõõt 46 cm.