06 oktoober 2019

Sügisene linik

Tegime Käsitööklubis tekstiilivärvidega taimetrükki. Selleks läheb vaja üht tükki puuvillast kangast, hunnik erinevaid lehti ja tekstiilivärve. Pintsliga kantakse värvid lehe alumisele poolele, paigutatakse kohale ja surutakse paberkäterätiku abil hoolikalt vastu kangast. Nii lihtne see ongi! Värvid kinnitatakse triikimisega. 


Nüüd sai kangatükk lõpuks linikuks vormistatud. Selleks võtsin veel ühe natuke suurema kangatüki ja õmblesin kõik lehekontuurid valge niidiga läbi kahe riide. Katsetasin ka vabajalaga teppimist, aga mu masin ei teinud selles osas minuga koostööd, sestap valisin täitsa tavalise õmbluse. Aega läks küll rohkem, aga tulemus sai see-eest ilus. Edasi tasandasin servad, ümardasin nurgad ja kantisin liniku. Kandi lõikasin 4 cm. Liniku suurus on 31,5 x 58,5 cm.


Kõige pealmiseks värviks kasutasin kullavärvi, see jättis lehtedele ilusa sädeluse. Proovisin seda sära ka pildile püüda.




Tagumisel poolel on ka päris kena valge tikand.


Viimasel ajal on mul õmblusmasin tihti laua peal ja vahel otsin inspiratsiooni raamatutest. 


Sügis on käsitöötegija inspiratsiooniallikas!

2 kommentaari:

  1. Väga lahe, eriti nende lehtede läbiteppimine. Kust neid tekstiilivärve saab? Lehti veel on...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tekstiilivärve müüakse vast kõikides kunstikauplustes, Skizzes, Kunst ja Hobis jt. Meil olid klubis ka erinevad. Lehti veel on jah, kuigi meie tegime juba augusti lõpus roheliste lehtedega ja kui käisin nüüd pildistamise jaoks lehti korjamas, avastasin, et kastani lehed on juba ära kuivanud.

      Kustuta