21 november 2020

Tassialused

Heegeldasime käsitööringis mandalaid. Mandala tähendab sanskriti keeles ringi ja tavaliselt on need ümmargused ja värvirõõmsad geomeetrilised mustrid, mida erinevate vahenditega saavutatakse. Lisaks veel igasugused filosoofiad, mis siia lisanduvad, aga meie tegime lihtsalt värvilisi linikuid või motiive, mis natukenegi pimedasse sügisesse rõõmu tooks. 

Mul sai päris mitu asja valmis ja üht-teist on veel lõpetamata. Esimesena valmisid tassialused. Muster on pärit internetist - Sunflower Mandala. Jaa, see on inglise keeles ja kirjeldusena, mitte joonisena. Olen juba päris harjunud neid "regivärsse" lugema nagu keegi kunagi tabavalt ütles. Lisaks sain häid näpunäiteid Haafner Linsseni raamatust Heegeldatud mandalad. Näiteks väga hea viis, kuidas uut ringi uue värviga alustades jääb ühenduskoht täiesti märkamatuks, samamoodi ringi lõpetamine nõelaga, mida ma küll juba varemgi olen praktiseerinud. 



Heegelniit: Coton Lustre, made in Algeria, pärit nõukaajast ja 
G-B Hanna Cable valge (1010), helehall (1450) ja fuksiaroosa (1330) 100% puuvill, 50g/175m

Heegelnõel: nr 1,5

Tassialuse läbimõõt: 20 cm

Juba varsti uued tööd, sain täna hulga asju üles pildistatud!

2 kommentaari:

  1. Väga ilusad nagu jõulutähed. Heegeldamine on mulle võõras, pigem istub kudumine. Need tööd on küll väga kaunid, tundub nagu mahulised. Floristikas tegin küll mandalat, aga see midagi muud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Mul jälle tuleb heegeldamine paremini välja.

      Kustuta