06 detsember 2020

Pall

Taas midagi mandala-teemasse. Väike pallike, aga kui aeganõudev! Alustasin korraga 12 motiivi heegeldamist. Tegin ühe värvi ära, peitsin lõngaotsad, siis teine värv jne. Neid lõngaotsi andis ikka peita. Võib-olla mõni mõtleb, et mis neist peita, kui sissepoole jäävad ja näha pole, aga kinnitama pidi need ometi ja no ma olen ju perfektsionist! :) Mina ühendasin motiivid õmblemise teel, võib ka heegeldada.

Mõtlesin esialgu teha terve komplekti palle, et neid näiteks jõulupuule riputada, aga loobusin sellest mõttest, kui nägin tohutut töömahtu. Esialgu piirdun ühega. Mustriks on aafrika lille heegelmotiiv, aga viie kroonlehega (pentagon). Põhiliselt kasutatakse kuue kroonlehega motiivi (hexagon) ja on veel teisigi variatsioone. Inspiratsiooni leiad Pinterestist. Mina kasutasin seda õpetust. 



Heegelniit: Karat 8 (Abakhanist) erinevad värvid ja mõned muud heegelniidid ka (Iiris)

Heegelnõel: nr 1,25

Sisu: 7 cm penoplastist pall

2 kommentaari:

  1. Pole kuulnud ega näinud sellisest heegeldamistehnikast. Pildi alt sain vastuse ka sellele oma küsimusele, et kas pall on seest tühi, ei ole. Olen lummatud sellest pallist! No kuidas Sa 12 motiivi korraga heegeldad, aru ma ei saa?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selles mõttes korraga, et teen kõigi 12 motiivi esimese rea ära, igaühe ikka eraldi, peidan lõngaotsad ja siis hakkan järjest kõikidele teist rida heegeldama jne. No et mitte ei heegelda üht motiivi valmis ja siis teist ja kolmandat.

      Kustuta