19 jaanuar 2021

Poekott

Mäletate, tükk aega tagasi tegin erinevaid mandala-heegeldisi. Üks seisis siiani niisama, ei osanud talle otstarvet leida. Lõpuks leidis ta oma koha poekoti peal. Ühe pisema heegeldasin veel juurde ka, sama mustri järgi. Muster on raamatust Heegeldatud mandalad. Kanga (miski linane või linasesegune) leidsin Sõbralt Sõbrale poest. Just koti mõõtu tükk oli ja sobis ideaalselt mu mandalatega kokku. 

Tahtsin seekord suuremat kotti, et kogu kaup ikka kotti ära mahuks. Koti mõõdud on ca 43x43 cm ja põhi 10 cm laiune. Mandalad kinnitasin kotile kahepoolse liimiriidega ja õmblesin ka masinaga üle.




Koti põhi on hästi lihtne, tegin selle ühe teise koti järgi. Kott on välja lõigatud ühes tükis, õmblused on vaid külgedel. Murdsin koti kanga pooleks ja voltisin sinna peale veel 5 cm laiuse osa. Nüüd jääb üle vaid küljed kokku õmmelda ja ongi valmis! Sangad ja ülaserv muidugi lisaks.


Mandala heegeldamiseks kasutasin heegelniiti Coton Lustre, made in Algeria, pärit nõukaajast.

3 kommentaari:

  1. Kaks ühes- praktiline ja kaunis!

    VastaKustuta
  2. Tõeliselt ilus poekott! Pruun värv on üks mu lemmikuid ning püüab alati pilku. Mandalad on ilusrõõmsad kaunistused igal pool. :) Sinu tööde perfektsus väärib aga ekstratunnustust ja esiletõstmist ning äramärkimist, sest kõik on täiuslikult korrektne nii väljast kui seest! Fotod ja esitlus veel lisaks! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Sama võin öelda ka sinu tööde kohta! :)

      Kustuta