05 aprill 2021

Tikitud linik

Käsitööringis olid teemaks esiemade nostalgilised tikandid. Mul polnud pikka aega ühtki head ideed, aga siis leidsin netis surfates tikandi, mis mind kõnetas. Ja mustri leidsin ka. Mustri "venitasin" arvutis ümmargusemaks, et paremini liniku kujuga sobiks. Esialgu mõtlesin tikkida sarnaselt, värviliste lilledega, aga töö käigus plaan muutus ja suuremate lillede asemele tulid hoopis väiksemad meelespeaõied. Pisikesi õisi tegin rohkem kui mustris antud ja viie kroonlehega nagu meelespea olema peab. Kasutasin tikkpistet ja linnusilmapistet. 

Mustri joonistasin spetsiaalse kangapliiatsiga, mis veega maha tuleb. Ostsin need Aliexpressist. Katsetasin kangatüki peal eri värve ja tulemus - valge ja roosa olid ära kuivanud, lilla ei tahtnud hästi veega maha tulla, aga sinine osutus ideaalseks! 



Tikkisin ära sinised linnud ja rohelised lehed ja siis vaadates joonistatud siniseid lilli ma otsustasingi käigu pealt meelt muuta ja tikkida helesinisega meelespead. Kustutasin veega lilled maha ja joonistasin uued asemele. 



Lõpuks heegeldasin serva pitsi. Selleks õmblesin masinaga kõigepealt ääre kahekordselt läbi, hästi serva pealt (ca 2mm), lõikasin tagant väikeste kääridega üleliigse maha ja augud tegin ette naaskliga, kuna heegelnõel ei tahtnud hästi läbi minna. Kangaks on nõukaaegne voodipesuriie. Võib-olla mitte kõige parem valik, aga muud polnud võtta kah. Mulineed on ka nõukaaegsed, nii et sobib hästi nostalgilise teemaga. Liniku läbimõõt koos pitsiga on 40 cm.  

Linik sai esimest korda lauale pühade ajal. 

2 kommentaari: