26 detsember 2021

Poolkindad

Mõni aeg tagasi rääkis ema, et tal hakkavad arvuti taga käed külmetama, oleks vaja selliseid ilma sõrmedeta kindaid. Ma jätsin selle meelde ja tegin jõuluks ära. Panen enda jaoks siia kirja ka üldjoontes tegemise käigu, ehk läheb teinekordki vaja. Nagu pildiltki näha, oleks võinud paar parempidist rida alguses ära jätta ja need hoopis peale mustrit teha, aga mis tehtud, see tehtud. Alguses kudusingi 3 parempidist rida peale mustrit, aga harutasin üles, kuna kinnas oleks liiga pikk saanud.   

Lõin üles 56 silmust 2,5 varrastega ja kudusin 15 rida 1x1 keerdsilmustega soonikut. 
Järgmine rida parempidi koos kahandamistega - iga 6. ja 7. silmus kokku kududa. 
Varrastele jäi 48 silmust. 
Edasi võtsin nr 3 vardad ja kudusin veel 3 parempidist rida. 
4. real alustasin pöidlakiilu ja mustriga. Muster on pärit Haapsalu salli raamatust (rombspiraalkiri). Mustrit kudusin 31 rida x 2 (parempidised vaheread). Pöidlakiilu kudumisel oli abiks Kristi Jõeste/Kristiina Ehini raamat Kirjatud teekond. Pöialt kudusin 5 rida (koos üleskorjatud silmuste reaga). Silmuseid kolmel vardal 7-6-7. 
Lõpetuseks nii kindal kui pöidlal nr 2,5 varrastega 5 rida soonikut.

Ja sellised nad siis said. 




Lõng: Lana Gatto Feeling, värvikood 12947, (70% meriinovill, 20% siid, 10% kašmiir), 50g = 140m, lõngakulu 40g

Vardad: nr 2,5 (soonik) ja 3

4 kommentaari:

  1. Väga hea idee ja super teostus mitme õpetuse põhjal. Ise ei oskaks niimoodi kokku panna, polegi selliseid õpetusi. Ilus vanaroosa värv, mis paistab pildilt. Kui kududa algusse mõni rida vähem, siis saaks lõppu ka juurde, aga ilus on nii ka väga. Super tubli oled!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Ega siin muud polegi kui tavaline kinda kudumine, ainult et pöidlakiil on minu jaoks veel selline asi, mida raamatu abiga teen. Iseenesest on see ka päris lihtne.

      Kustuta
  2. Väga uhked kindad! Mul sama mure, et kodukontoris hakkab hiirekäsi hirmasti külmetama...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Merle! Sul siis ka poolkindaid vaja! :)

      Kustuta