17 aprill 2022

Siidilipsumunad

Seekord siis sedamoodi! Värvisin mune siidilipsudega. Umbes aasta tagasi, kui paotasin suud, et siidilipse oleks vaja, oligi mõne aja pärast kilekotitäis lipse mu kodus! 


Veidi enne pühi sorteerisin lipsud ära - ligi 40 lipsust olid 14 siidised, ülejäänud polüester ja muu kraam. Neid teisi kavatsen ka edaspidi käsitöös kasutada. Valisin seekord välja 6 lipsu.

Kõigil peal kiri 100% silk või veel parem - 100% pure silk.


Harutasin lipsud lahti ja lõikasin kõige laiemast otsast paar suuremat tükki, nii silma järgi, et muna sisse mahuks. Nüüd oligi järgmine etapp munad lipsu sisse keerata (õige pool vastu muna) ja veel üks kangas peale, et värvid ei seguneks. Kasutasin selleks vana tekikotti. Ma ei teagi, kui suur mu pott on, aga 12 muna mahtus täpselt üksteise kõrvale. Panin munad külma veega keema, lisasin 4 spl äädikat ja lasin keeda pool tundi (sinna hulka kuulub ka pliidi soojenemine ja keemaminek). Siis keerasin tule alt ära, lasin olla veel 10 minutit, tõstsin poti kõrvale ja veelkord 10 minutit seismist. Ideaalis võiks nad seal potis rahulikult maha jahtuda, aga mul polnud aega. 


Edasi tuleb kõige põnevam osa - lahtiharutamine. Üllatusena avastasin, et just need kanga kokkukroogitud kohad jäid munadel huvitavad ja kunstipärased. Püüdlikult siledaks tõmmatud kangamuster polnudki alati nii kena. 


Siin ongi näha "õige" pool ja tagumine pool. Teine on huvitavam mu meelest. 


Lipsumustrid on päris hästi peale jäänud.



Vot see vist õige siid ikka pole. Ootasin just sellelt lipsult paljutõotavat tulemust, aga mingit mustrit ei tulnudki. Vähemalt on kena värviga.


Ma kasutasin spikrit ka, aga tegin väheke omamoodi. Väga hea õpetus on Martaberta blogis. Ja YouTube pakub ka päris mitmeid videosid. Näiteks see või see. Loomulikult võib kasutada ka muid naturaalse siidi kangaid peale lipsude. 


Häid pühi!

4 kommentaari:

  1. Väga nutikas lahendus! Kui ma oleks seda varem teadnud, siis oleks võtnud jalad selga ja läinud poodi mune ostma. Mul on ainult kaks pruuni muna keedetud, vaatan, mis neile külge jääks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul veel palju ideid Pinterestist ja Youtube´ist, jõuaks neid kõiki läbi ka proovida.

      Kustuta