02 märts 2023

Kindad

Seekord on ette näidata kaks paari kindaid. Ja mitte kootud, vaid õmmeldud. Meil oli Käsitööklubis taaskasutusprojekt - vanadest kampsunitest kinnaste õmblemine. Mul pole ei vanu ega uusi kampsune kusagilt võtta (isegi kaltsukad olid villastest kampsunitest tühjad), seega tuli mõelda midagi muud välja. Küsisin töö juurest mõned masinkudumite jäägid. Ega need olid ka päris väiksed tükid, nii et hallid kindad sain ilusti ühes tükis välja lõigata, aga puna-rohelised kombineerisin kokku punasest ja kolmest rohelisest toonist. Igatahes said just need viimased ägedad ja jätan endale. Hallid on veidi suuremad ja mulle natuke pikad. Hallid kindad kaunistasin pitsimotiividega. 



Veel tegemisest. Kindad õmblesin kokku 3-niidilise overlokiga ja veel üle tavamasinaga. Alumise ääre tegin ka overlokiga üle, pöörasin kitsalt alla, heegeldasin ühe korra üle ja tegin lihtsa sammastega rea. Kindamaterjal oli eelnevalt pesumasinas pestud.  

Lõige on kokku kombineeritud erinevatest lõigetest. Ideesid leiab Pinterestist. Kui teha vanast kampsunist/džemprist, siis saab alumise soonikuserva edukalt kasutada kinnaste randmeosaks. 

Proovisin õmmelda ka sokke, aga sellest järgmisel korral. Päris mitmed asjad ootavad blogisse pääsemist! :)

2 kommentaari:

  1. Taaskasutus on väga moes ja just kampsikutest uute asjade tegemine. Vot kinnaste peale poleks tulnudki. Maproovin ka endale midagi uut vanadest kampsikutest kokku õmmelda, aga tulemust ei kujuta ette, millal valmis saab...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen ka unistanud mingit jakki vms teha, aga esialgu on see vaid ideeks jäänud.

      Kustuta