01 november 2005

Lapid ema ja lapse varjupaiga tekile

*3 pilti

Eile tegin terve päeva ühise lapiteki lappe. Ei arvanudki, et see nii palju aega võtab. Ja mina veel mõtlesin kunagi endale suurt lapitekki teha ja mida kõike veel... Mõte liigub sinnapoole, et peaks endale ikka korralikud spets töövahendid muretsema. Täna said lapid posti pandud. 

Tekst Isetegija foorumist:

Kuna isetegijad on ühed aktiivsed ja tublid inimesed, siis juba nädal peale foorumi avamist soovisid need töökad käed üheskoos midagi toredat teha. Mõeldud-tehtud, hakati koos tegema kahte lapitekki - ühte heegeldatud/kootud ja teist õmmeldud tekki. Osavõtjaid kogunes üksjagu, mis näitab, kui suur on ikka see eestlase isetegemise tahtmine.

Heegeldatud tekki asusid lapphaaval heegeldama crazy, ampsak, Susa, Aette, MaaliMaalt, Jutupaun, Britiliis, Mariska, Pirr ja Anniki. Õmmeldud tekki tegid jutupaun, Nicole, ampsak, Pirr, lumememm, kalakajakas, Põhjatäht, Silpsolps, Elsa, Naaskel ja vahva_rätsep. Tingimused nagu teki värvigamma ja lappide suurus paika pandud, ei jäänud muud üle kui oodata iga osaleja panuse valmimist ja saabumist sihtpunktidesse. Natuke võttis asi aega ja mõnel osalejal läks natuke kauem, aga kohale need näputööd jõudsid. Oluline on ikkagi osavõtt.

Võtsime tekid kaasa ka esimesele isetegijate kokkusaamisele, kus lisaks osadele lapiteki tegijatele olid tulnud ka mitmed kaasaelajad ja toetajad.

Põhiline sõnum läbi teki tegemise protsessi jääb kõlama, et tekid saaks omale õige ja toreda kodu. Ja selle me ka leidsime - tekid läksid Nõmmele ema ja lapse varjupaika. Seal võttis meid vastu tore perenaine, kellele tekid väga meeldisid. Eriti suured komplimendid sai heegeldatud tekk. Muuhulgas paluti ka kõiki tegijaid tänada.

Isetegija toimkond loodab, et selline tekk viib sinna majja emmedele ja tulevastele emmedele rõõmu ja teadmist, et koos tehtud asjad on ilusad (olgu see laps või lapitekk).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar