04 aprill 2019

Vardahoidikud

Kudusõltlasel on ikka vaja poolik töö endaga kaasas kanda. Kuidas sa saad aga kindel olla, et vardad kotis töö seest välja ei jookse ega millega taha takerdu? Õige, meisterdame vardahoidiku! Parem veel kui mitu!

Selleks läheb vaja laiemat kummi (minul 2,5 cm) ja paksu nahka. Kumm tuleb lõigata pisut lühem kui vardad, ma tegin tunde järgi, mõõtsin kummiga varraste pikkuse ja õige pisut venitasin kummi. See oleneb ka kummi tugevusest. 18-19 cm võib kuluda kummi 20 cm varraste jaoks. Nahast otsad lõikasin 2,5x5 cm. Naharibad murdsin pooleks ja asetasin sinna kummi vahele. Õmblesin nahaõmblusmasinaga. Kui sellist võimalust pole, võib ka käsitsi õmmelda, aga eks see üks tükk tööd ole. Minu tavaline odav kodumasin nahka õmmelda ei taha, aga mine tea, ehk uuemad moodsamad või just vanad head masinad saavad sellegagi hakkama, kui nahanõel alla panna ja ehk teflontallaga õmmelda. Või siis kasutada (küpsetus)paberit, mille pärast saab ära rebida.

Veelgi lihtsam moodus pooliku töö hoidmiseks koosneb ümarkummist ja jope stopperitest. See pildilolev isend on mulle kingitud. Kasutan usinalt!


P.S. Pooleliolev sokk ei ole minu kootud! :)

4 kommentaari:

  1. Ei kujuta ettegi, mis riistapuud kõik olemas on. Väga vajalik asjndus kõigile kudujatele küll, aga neid läheb siis vaja ju mitu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Neid läheb vaja täpselt nii palju kui on poolikuid töid! :)

      Kustuta
  2. Varraste hoidikud on ühed tänuväärsed asjad! Sellist õmmeldud versiooni proovisin minagi teha (Maaja eeskujul), kuid kuna mul tol ajal head masinat polnud, õmblesin käsitsi. Väga raske oli nahka õmmelda, enam rohkem ei viitsinud ja nii saidki need stopperitest hoidjad "leiutatud" :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on need sinu omad 2 tk aktiivselt kasutuses ehk siis poolikute tööde sees, aga seda laia kummiga endal mul polegi, olen vaid teistele teinud! :)

      Kustuta