27 aprill 2019

Vardapesa ja pinal


Märtsis olin õmbluslainel. Lõpuks võtsin kätte ja pildistasin oma tööd ära. Need said tehtud Himmaste käsitööringis Kaire juhendamisel. Esimesena valmis vardapesa. Olin seda juba ammu tahtnud teha, nüüd sai lõpuks tehtud, kuigi nüüd plaanin endale hoopis uue teha, sellele on juba soovija olemas. Ja siis oleks veel vaja teine pesa pikkadele varrastele ja kolmas heegelnõeltele.

Esimese kohta võib rahule jääda, järgmist tehes juba tean, mida arvestada. Vardapesa käib kokku neljaks. Lisaks varrastele mahutab see ka joonlaua ja varda suuruse mõõdiku. Vardad saab panna kahelt realt. Üleval on klapp, mis hoiab vardaid välja kukkumast.




Teiseks tegime pinali. Õpetus on põhimõtteliselt sama, mis Leevel kunagi kenasti kirja pandud (vaata siit). Meil olid ainult teised mõõdud ja mõni väike erinevus veel. Kuna mul overlokki pole (loe: märtsis veel polnud, nüüd on), siis kantisin sisemised õmblused, et oleks ikka sisemine ilu ka!



Üks isevärki tarvikutekotike sai veel boonusena valmis, seda näitan järgmises postituses. 

6 kommentaari:

  1. Õnnitlused uue õmblusmasina puhul! Vardapesa on väga ilus nimetus tarvikutele ja praktiline ka, pinal on juba tuttavam asi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Overloki ostsin tegelikult oma õelt. Õde ostis selle juba mitu aastat tagasi, aga kasutas vaid paar korda, nii et ikkagi praktiliselt uus masin.

      Kustuta
  2. No superilusad asjad sul! See roosiline kangas teeb kõik kohe eriti ilusaks :) Vardapesa on väga ilus ja vajalik- vardad kõik kenasti koos ja silma all. (Peab ütlema, et täitsa tore oli üle pika aja taaskord seda kunagi kirja pandud õpetust lugeda- kuigi pildid on nii kehva kvaliteediga. Ja see on ka tore, et mind on meeles peetud).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Leeve! Ei ole su piltidel küll häda midagi, väga hea oli õpetus ette võtta ja näpuga järge ajada. Praktilise töö tegime siiski kodus.

      Kustuta
  3. Väga kaunid ja asjalikud kotikesed,

    VastaKustuta