02 märts 2022

Heegeldatud korv

Meil on Käsitööklubis parasjagu teemaks trikoopaelast heegeldatud korvid. Ma olin juba ammu silma peale pannud Ly imelisele korvile ja tahtsin ka midagi sellist teha. Ly pakub selliseid korvipõhjasid oma netipoes BeCreative. Oma korvi tegin samuti 5 mm nöörist, mitte trikoopaelast.  


Korvipõhi ja kaas on 25 cm diameetriga. Valmis korvi suurus on ca 30 cm läbimõõt (kaane pealt mõõdetuna) ja 14 cm kõrgus. 


Korvi põhja ja kaane värvisin 2x üle valge mööblivärviga. Peale esimest korda lihvisin liivapaberiga siledaks. Ristpistes roosi tikkisin 4-kordse peenvillase lõngaga. Järgmise proovin 2x iirisniidiga. Kaane all on veel üks põhi selleks et tikandi tagumine pool ära peita. Niisiis läheb vaja kaht põhja ja ühte kaant. 


Pean ka mainima, et ma pole vist ühtki asja nii palju harutanud, kui seda korvi. Lõng hakkas juba ära kuluma... Rahulolematu mina! :) Algul proovisin nr 5 heegelnõelaga, aga lõpuks sai tehtud 6,5-ga. Esimesed read läbi aukude nr 5-ga ja edasi korvi sein 6,5-ga. 


Võib-olla järgmine korv läheb juba ladusamalt. Tegelikult sellest nöörist jäi ka natuke üle ja mis sellest sai, näitan homme. 

Õpetus on ka Ly blogis olemas, aga alustuse tegin mina natuke teistmoodi ja ridade lõpetused ka. Alustuseks jätsin ca 5 m nööri, mida läks vaja teise rea heegeldamiseks läbi aukude ja hiljem ridade ühendamiseks. 

8 kommentaari:

  1. Nii nagu Sa kirjeldad oma harutamist, siis mul tuli muie suule, et blogi nimi on ju ka Harutaja. Sa õigustad oma blogi nime, kuigi töö on nii puhas ja korralik, et lausa lust vaadata!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja blogi nimele järgneb alapealkiri ehk minu moto: harutamine teeb meistriks! :) Egas ma ilmaasjata blogile sellist nime pannud, ma kohe ei saa ilma harutamata olla! :)))

      Kustuta
  2. Väga kaunis ja tore on teistele inspiratsiooni jagada :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Ly! Sinu tegemised on väga inspireerivad!

      Kustuta
  3. Väga armas ja perfektne! Niimoodi vaadates ei ütle küll, et kõvasti harutamist tehtud :)

    VastaKustuta