31 oktoober 2022

Aastaga sokid valmis!

Täna näitan veel ühed sokid ette. On ju viimane oktoobrikuu päev ja teatavasti sokid + oktoober = soktoober. Tegelikult paljud inimesed ei teagi selle algset tähendust. Lühidalt siis lugu järgmine: 

2011. aasta oktoobris mõistis ameeriklane Brad Montague, et tema kodulinnas on palju kodutuid ja ta tahtis sellega midagi ette võtta. Kodutute kogukonna vajadusi uurides sai ta teada, et sokid on kõige vähem kodutute varjupaikadele annetatud esemed. Nii et Brad asus tegutsema. Ta hakkas end filmima kui ta jagas tänavatel sokke ja soovis inimestele "Head soktoobrit!". Ta postitas need videod sotsiaalmeediasse. Nende videote kohta levis kuuldus ja inimesed tahtsid teada, kuidas nad saaksid aidata. Sellest ajast peale on Soktoober plahvatuslikult kasvanud! Inimesed üle maailma aitavad oma kohalikke kodutute varjupaiku. 

Minu eelmise postituse sokid lähevad ka heategevuseks. Tänased aga jäävad endale. Neil on pikk ajalugu. Alustasin eelmise aasta oktoobris ja lõpetasin selle aasta oktoobris. Millegipärast jäid nad pooleli, siis tulid muud tegemised, kevad ja suvi ja nii nad vaikselt ootasid, millal keegi neid jälle kätte võtaks. 

Võitsin kord Liann Lõngade 10 eurose kinkekaardi. Valisin kaua aega, aga lõpuks ei osanud midagi muud võtta kui selle sokilõnga. Mulle meeldivad ise mustrit loovad lõngad. Et liiga igav ei oleks, lisasin ka koemustri. Kand on hiljem vahele kootud. 



Koemustri joonistasin ka üles. 


Lõng: Gründl Hot Socks Arco 6-kordne sokilõng, värvikood 2, 75% villa, 25% polüamiidi, 150g = 375m

Lõngakulu: 90g

Vardad: nr 2,5 

Silmuseid varrastel: 63, kanna jaoks jätsin 33 ja pealmisele poolele 30, 3 silmust kahandasin peale kanda 20., 30. ja 40. real talla all keskel

Suurus: nr 39-40

4 kommentaari:

  1. Ilusad sokid! Mulle just sokilõngad muidu ei meeldi eriti, aga Sinu omad näevad uhked välja! Muster annab palju juurde.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Ülle! Ma päris tavalist kudet ei viitsi kududa! :)

      Kustuta
  2. Tore teadmine Soktoobrist. Sokid muidugi ilusad ja mõnusad.

    VastaKustuta