19 märts 2024

Pajalapid

Õppisime käsitööringis šenilltehnikat. Valisin esimeseks katsetuseks midagi väikest - pajalapid. Kangakihte sai 6, aga lahtilõigatud 5. Lisaks veel õhuke puuvillane vatiin ja tagumine kangas, millest moodustub ka kant. Proovisin seekord kandi keeramiseks uut moodust. Pean mainima, et õhemate kangastega toimib hästi, pajalappidega seda rohkem ei kordaks. 

Jooned on õmmeldud 1 cm vahedega. Enne tagumise poole/kandi õmblemist viskasin korraks pesumasinasse (lühiprogrammiga). Võib karvastada ka mehaaniliselt, lisan postituse lõppu video. 

Pajalapid on suurusega 21x21 cm. Kangad on 100% taaskasutus. Kasutasin siin oma vana kollaste roosidega seelikut, mille nooruses ise õmblesin, seda on kolm kihti ja lisaks veel kaks kihti ühest kittelkleidist. Kõige alumine on punane. Tagumine pool on teise ringi poest. Püüdsin sättida nii, et mustrit ettepoole ei tuleks, no peaaegu õnnestus. 




Lisan siia veel mõned videod:

4 kommentaari:

  1. Anonüümne19/3/24 18:42

    Väga uhke värk! Olen selles tehnikas näinud põrandavaipu ja ühe väikese ostsin endale ka Vastseliina laadalt. Nurkade tegemises nagu poleks keerulist midagi, aga see on nii ainult pealt vaadates. Ilus ja puhas tuelmus igatahes! Eve

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Kunagi tahaks mingit väikest vaibakest ka teha!

      Kustuta
  2. Lahedad pajalapid. On jälle tehnika, mida korduvalt vaadanud, kuid proovida pole veel julgenud. Ja see kantimise moodus oli ka jälle midagi uut.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eha! Proovi julgesti, ega seal midagi keerulist pole!

      Kustuta