15 juuli 2024

Sokid

Lõpuks on mul jälle midagi näidata, kuigi need sokid said ammu valmis. Kokkuvõtvalt: alustasin märtsis, lõpetasin aprillis, viimistlesin mais ja pildistamiseni jõudsin juulis.

Soki soonikuosa on tehtud selle video järgi. Algul lõin üles 72 silmust, peale soonikut kudusin veel ühe rea sama lõngaga parempidi ja sellel real kasvatasin ka mustri jaoks 8 silmust juurde. 

Otsisin ja proovisin erinevaid mustreid, miski ei tundunud hea. Lihtsalt triibuline ka ei kõnetanud, tokis tundus lõng ometi nii ilus. Lõpuks jäi YouTube´is silma üks huvitav muster ja rohkem ma enam otsida ei viitsinud. See muster jäi! Mis vardaga mis osa sai kootud, on muidugi enamuses meelest läinud. Iga kord luban endale, et järgmine kord panen kõik kohe kirja, aga näed, ei pane. Jääb ju meelde... Mustri põhiosa on kootud 2,5 varrastega, AGA tallaalune triibuline osa nr 2 vardaga (kaks varrast 2,5 ja kaks varrast nr 2). Pidin kogu aeg meeles pidama, et ikka õige vahetusvarda võtaks. Kui te videot vaatate, saate aru, miks ma seda tegin. Mustriosa tõmbab rohkem kokku ja tald venib liiga pikaks. 

Kannaosa on tehtud ületõstetud silmustega, aga vaheldumisi. 


Tegin ka väikese skeemi. Kaks rida kududa ühe värviga, kaks teise värviga ja nii vaheldumisi. Kõik silmused on parempidi või siis ületõstetud. Lihtsaks teeb asja see, et ühel real erinevaid värve ei kasutata.


Lõng: Regia 4-kordne sokilõng, värvikood 01047, 75% villa, 25% polüamiidi, 100g = 420m
Regia 4-kordne sokilõng, värvikood 02735, 75% villa, 25% polüamiidi, 100g = 420m

Vardad: nr 2 ja 2,5 

Silmuseid varrastel: 72, peale soonikut 80

Suurus: nr 40

2 kommentaari:

  1. Ikka nagu alati väga põhjalik kirjeldus oma loomeprotsessist. Sinu toodete kohta võib küll öelda, et looming. Sa kasutad nii palju erinevaid õpetusi, videoid ja omapoolseid võtteid. Väga ilusad sokid! Neid ei raatsiks jalga panna!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Eve! Mulle meeldib jah kõik kirja panna ja eelkõige iseenda jaoks. Ma tegelikult üsna palju otsin mingeid vanu asju ja tuletan meelde, kuidas tegin.

      Kustuta